Al vanaf dat ik in de box lag zijn er honden in mijn leven geweest. Op de foto genomen op de dag dat ik 1 jaar oud werd hapte ons hondje mijn taartje voor mijn neus weg. Dit typeerde mijn verdere leven…

Altijd heb ik mijzelf aangetrokken gevoeld tot honden. Waarom honden?

Honden hebben altijd nog de drang om terug te grijpen naar de natuur. Dat is hun wereld en zij verstaan haar. Het is bewonderenswaardig hoeveel veerkracht, wilskracht en overlevingsdrang zij uit zichzelf kunnen putten om er dichtbij te kunnen blijven. Maar ook dit is eigenlijk weer ‘gewoon’ natuur.

In de natuur is er geen goed of slecht, mooi of lelijk er is alleen het ‘zijn’, de waarheid. En eenieder spreekt daar de waarheid, ook als het zich vergist.

Zijn wij dit niet teveel vergeten en dat we dat bemerken in de omgang met onze honden? Maar geen vrees, alle bekwaamheid schuilt ook nog in jou en de weg om je daar bewust van te gaan worden kan een feest zijn wanneer je deze samen met je lieve hond(en) bewandelt.

Gedurende mijn leven heb ik honden mogen verwelkomen en honden moeten laten gaan. Zowel in mijn huis als in mijn hart dat daarvoor nooit te vol raakt.

Honden met beschadigingen, dat is waar mijn persoonlijke roeping ligt. Honden die teveel hebben gezien, die hun natuur is ontnomen, zoekende, verloren in deze wereld, beschadigd. Hoe kunnen wij deze honden weer ‘teruggeven’ wat hen is afgenomen, maar wat hun wel toekomt. Een belangrijk aspect is geloof ik, dat wij kunnen overzien dat er een mooiere wereld achter ligt.

“Geluk is een geboorterecht…”

Het tempo van deze reis wordt wel bepaald door het leven zelf. Ik begeleid je naar het kunnen lezen en invoelen van je hond en we gaan faciliteren wat ze daarbij nodig hebben. Gebaseerd op intuïtie, maar onderbouwd door kennis en ervaring zal ik jullie graag bij dit proces begeleiden.